De ce ai nevoie de un magazin online în 2023: Beneficii și tendințe

by | Oct 5, 2023 | Web design | 0 comments

invităm spuneți părerea despre ceea ce scriem, prin comentarii, iar daca plac articolele noastre, nu uitați: “sharing is caring”

În contextul economico-social post pandemic și a digitalizării accelerate, ca și necesitate socială, dezvoltarea unui site de prezentare sau magazin online a devenit o necesitate pentru afaceri. Digitalizarea rapidă și schimbările în comportamentul de cumpărare al consumatorilor au transformat e-commerce-ul într-un mediu esențial pentru succesul pe termen lung.

Beneficii ale unui magazin online 

✅  Accesibilitate 24/7 pentru clienții locali și internaționali: 

Într-o regiune cu fusuri orare variate și în care clienții caută adesea produse sau servicii în afara orelor de lucru obișnuite, un magazin online oferă un avantaj imens. Cu un magazin online, puteți deservi clienți din întreaga Europă și din întreaga lume, oferindu-le flexibilitatea de a cumpăra în orice moment.

✅ Extindere geografică fără investiții masive:

 În comparație cu extinderea prin magazine fizice, un magazin online vă permite să vă măriți aria de acoperire cu costuri mult mai mici. Astfel, puteți atinge noi piețe și clienți fără a investi în spații comerciale costisitoare.

✅ Costuri operaționale reduse: 

În condițiile unui mediu economic în continuă schimbare, costurile operaționale reduse sunt esențiale. Un magazin online necesită mai puțin personal și resurse decât un magazin fizic, permițându-vă să economisiți bani și să vă mențineți profiturile.

✅ Personalizarea și analiza avansată:

 Cu ajutorul unor instrumente de analiză avansate, puteți înțelege preferințele clienților locali și internaționali. Astfel, puteți oferi produse sau servicii personalizate, ceea ce crește șansele de vânzare și loialitatea clienților.

✅ Adaptabilitate rapidă la schimbări: 

În contextul  fluctuațiilor continue ale pieței, un magazin online vă oferă flexibilitatea de a adăuga rapid produse noi sau de a ajusta strategia de marketing în funcție de cerințele actuale ale pieței.

Tendințe în e-commerce pentru 2023 

✅ Cumpărăturile pe dispozitivele mobile cresc: 

 Cu un număr tot mai mare de oameni care folosesc smartphone-uri, este esențial să aveți un site web optimizat pentru dispozitive mobile pentru a atrage și reține clienți.

Iată o statistică relevantă referitoare la cumpărăturile online pe dispozitive mobile, care, în anul în curs, reprezintă aproximativ 62% din totalul vânzărilor online la nivel global.

Sursa aici

statistica cumparaturi pe mobil

Cumpărăturile efectuate pe dispozitivele mobile sunt în creștere continuă și au devenit un aspect esențial în peisajul comerțului electronic, cu atât mai mult în contextul datelor statistice globale care arată o tendință clară în acest sens. În ultimii ani, s-a observat o creștere semnificativă a numărului de oameni care utilizează smartphone-uri pentru a căuta și a efectua achiziții online. Această tendință a fost raportată în mod constant în statistici, evidențiind faptul că dispozitivele mobile au devenit canalul preferat pentru consumatori în procesul de cumpărare.

Prin urmare, pentru a rămâne competitive și a atrage clienții, afacerile online trebuie să pună un accent deosebit pe optimizarea site-urilor lor pentru dispozitive mobile. Statisticile globale arată că un site web responsiv și adaptat la diferite dimensiuni de ecrane și sisteme de operare mobile nu este doar un avantaj, ci o necesitate absolută. Acest aspect contribuie la creșterea ratei de conversie și la îmbunătățirea experienței clienților, ceea ce se traduce într-un succes mai mare în cadrul comerțului online. Prin urmare, pentru a profita la maximum de această creștere a cumpărăturilor mobile, companiile trebuie să-și concentreze eforturile pe optimizarea experienței pe dispozitivele mobile, de la interfața site-ului la procesul de plată și livrare.

✅ Conștientizare socială și sustenabilitate: 

Ca și tendință globală, consumatorii devin din ce în ce mai interesați de afacerile responsabile din punct de vedere social și de mediu. Încorporarea valorilor sustenabilității și a responsabilității sociale în strategia dvs. de afaceri poate atrage o bază de clienți loiali.

✅ Securitatea tranzacțiilor: 

 În contextul digitalizării accelerate și a atacurilor cibernetice în creștere, securitatea datelor și a tranzacțiilor este crucială. Tentativele de phishing au crescut semnificativ, atacatorii devenind din ce în ce mai abili în accesarea datelor personale ale utilizatorilor: prin website-uri false, e-mail-uri sau SMS-uri care creează iluzia că sunt trimise din partea unor companii renumite și de încredere, dar odată cu atacatorii și furnizorii de plăți şi-au sporit eforturile în ceea ce privește securitatea mediului digital.

✅ Experiențe de cumpărare interactive: 

 Realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR) sunt în continua creștere, oferind posibilități pentru experiențe de cumpărare mai interactive și mai captivante.

Cu ajutorul realității virtuale (VR) și realității augmentate (AR), comercianții pot să ofere clienților o experiență de cumpărare deosebită. Prin intermediul VR, clienții pot “încerca” produsele înainte de a le cumpăra, precum haine sau mobilier, într-un mediu virtual care simulează realitatea. Astfel, ei pot lua decizii mai bine informate și pot avea mai multă încredere în produsele pe care le achiziționează online.

De asemenea, AR adaugă elemente interactive în lumea reală a cumpărăturilor online. De exemplu, prin intermediul unei aplicații AR, clienții pot să vadă cum se potrivește un produs, cum arată într-un spațiu real sau cum funcționează în contextul lor personal. Această interactivitate aduce o dimensiune captivantă cumpărăturilor online, ceea ce poate crește semnificativ implicarea clienților și ratele de conversie. În viitor, vom vedea probabil o extindere a acestor tehnologii, cu o gamă largă de aplicații în toate domeniile de activitate, oferind clienților o experiență de cumpărare cu adevărat inovatoare și distractivă.

✅ Diversificarea opțiunilor de livrare:

Diversificarea opțiunilor de livrare reprezintă un aspect crucial pentru succesul magazinelor online. Într-o zonă caracterizată de distanțe mari și infrastructură deficitară, clienții apreciază flexibilitatea și varietatea opțiunilor de livrare. Companiile de e-commerce trebuie să țină cont de aceste aspecte și să ofere mai multe opțiuni de livrare, de la cele rapide și costisitoare la cele mai accesibile, dar care necesită mai mult timp de așteptare. 

În concluzie, pentru a dezvolta și menține un magazin online de succes în 2023, este esențial să apelați la serviciile profesionale de web design și SEO. Această abordare strategică poate face o diferență semnificativă în atragerea clienților și în creșterea conversiilor. Prin colaborarea cu experții din domeniul web design-ului și optimizarii SEO, precum cei de la SMA Design, veți avea la dispoziție cunoștințele și experiența necesare pentru a crea un magazin online modern, responsive și optimizat pentru motoarele de căutare. Acest lucru vă va permite să vă dezvoltați afacerea într-un mediu digital competitiv și să vă bucurați de beneficiile unei prezențe online puternice.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ai nevoie de creare blog sau site ?

Hai să creștem împreună afacerea ta în mediul online!

Noi te vom ajuta să ai o imagine profesională și să-ți crești afacerea organic în mediul online, creând o punte de legătură între tine și potențialii tăi clienți

S-ar putea ți mai placă și

Ce este un blog? Cum  să îți faci un blog gratuit

Ce este un blog? Cum să îți faci un blog gratuit

Un blog profitabil, la fel ca orice afacere, începe cu un plan și o strategie foarte bună.
Sunt multe elemente pe care va trebui să le iei în considerare, precum: Alegerea domeniului și a firmei de găzduire. Alegerea unei nișe profitabile.

Ce este SEO și ce înseamnă să-ți optimizezi site-ul pentru Google

Ce este SEO și ce înseamnă să-ți optimizezi site-ul pentru Google

Majoritatea dintre noi ne dorim ca site-urile noastre să ajungă pe primele poziții în motoarele de căutare, să atragem sute de vizitatori zilnic și să ne creștem afacerile online. Ajunge astfel pe la urechile noastre noțiunea de optimizare seo. Dar ce este SEO? Acest...